Noutăți :: Studiu: Substantele chimice din tigari electronice prezinta un risc minim pentru sanatate -

Comanda telefonica: 0722.508.666

Studiu: Substantele chimice din tigari electronice prezinta un risc minim pentru sanatate


Utilizatorii de tigari electronice pot respira mai usurati. Un studiu recent publicat de Profesorul Igor Burstyn, de la Universitatea din Drexel Scoala de Sanatate Publica, confirma faptul ca substantele chimice din tigarile electronice nu pun in pericol sanatatea utilizatorilor sau a nefumatorilor. Acesta este primul studiu care analizeaza componenta chimica a e-lichidelor si care a constatat ca nu exista probleme de sanatate, pe baza limitelor de expunere general acceptate.

Tigarile electronice sunt dispozitive care incalzesc o solutie cu nicotina pentru a crea un aerosol (vapori) pe care utilizatorul il inhaleaza, intr-un mod similar cu fumatul de tigari de tutun. Acestea sunt folosite ca un substitut, cu risc scazut, pentru fumat, de milioane de fumatori din intreaga lume. In timp ce expertii sunt de acord ca riscurile prezentate de tigarile electronice sunt semnificativ mai mici decat cele generate de fumat, au existat unele dezbateri despre cat de mic este acest risc.

Prin revizuirea a peste 9.000 de observatii cu privire la compozitia chimica a vaporilor si lichidului pentru tigarile electronice, Dr. Burstyn a fost in masura sa stabileasca faptul ca nivelurile de contaminanti la care sunt expusi utilizatorii de tigara electronica sunt nesemnificative, cu mult sub nivelurile care ar prezenta un risc pentru sanatate. In plus, nu exista niciun risc pentru sanatatea nefumatorilor.

Studiul a constatat ca propilen glicolul si glicerina sunt principalele substante inhalate de utilizatori. In timp ce, aceste substante chimice nu sunt considerate periculoase si nivelurile sunt cu mult sub limitele de expunere acceptate, Dr. Burstyn a sugerat o monitorizare in curs de desfasurare pentru a confirma ca nu exista niciun risc. Contaminantii chimici sunt nu sunt un motiv de ingrijorare. Desi au existat multe presupuneri ca formaldehida, acroleina, nitrozamine, metale si etilen glicol au fost gasite in vaporii de la tigarile electronice, studiul a concluzionat ca toate aceste substante au fost gasite la un nivel trivial care nu pune in pericol sanatatea utilizatorului.

În curs de procesare...