Noutăți :: Tigara electronica nu este un pericol de incendiu pentru casa ta! -

Comanda telefonica: 0722.508.666

Tigara electronica nu este un pericol de incendiu pentru casa ta!


Statistica incendiilor arata ca, in medie, in Romania, zilnic, 12 locuinte sunt afectate de incendii, in urma carora cade victima 1 om. Fumatul este una dintre cele mai frecvente cauze de incendiu in apartamente. Din numarul total al incendiilor care au loc in fiecare an, 325 sunt cauzate de fumat. 

Fumatul este, prin urmare, extrem de periculos din acest punct de vedere, sa nu mai vorbim si de celelalte riscuri de boli, cum ar fi cancerul pulmonar sau emfizemul. Tigara electronica este un produs sigur, deoarece nu functioneaza prin combustie.

De ce sunt tigarile un potential pericol de incendiu:

-    Scrumul: este nevoie doar de putin scrum aprins de la o tigara pentru a provoca un incendiu. Daca scrumul cade pe hartie, material textil sau chiar frunze uscate poate aprinde usor un foc. De fapt, astfel izbucnesc majoritatea incendiilor cauzate de fumat.
-    Musticurile: De foarte multe ori fumatorii nu sunt atenti unde arunca mustiucurile de tigara. Daca un mustiuc de tigara nu este stins corespunzator, continua sa mocneasca chiar si dupa ce a fost aruncat. Un mustiuc aruncat poate aprinde usor o hartie dintr-un cos, frunzele din padure si multe alte lucruri.
-    Neglijenta: Fumatorii care au acest viciu de multi ani, nu mai sunt constienti de pericolele la care se expun si tind sa fie neglijenti. Multi fumeaza in pat sau langa substante inflamabile, in timp ce sunt distrasi de alte lucruri. Este nevoie de putina neglijenta pentru a porni un incendiu care ar putea avea consecinte devastatoare.

Prin ce difera tigarile electronice?

Tigarile electronice sunt mai sigure decat cele din tutun deoarece functioneaza cu ajutorul unei baterii, clearomizor si e-lichid. Clearomizorul incalzeste e-lichidul, pe care il transforma intr-o ceata care este inhalata de utilizator. Deoarece nu functioneaza prin ardere, nu exista scrum sau fum. 

Probleme cu bateria

Au existat cateva incindente de-a lungul anilor provocate de bateriile de la tigara electronica. Cu toate acestea, trebuie sa remarcam faptul ca, in majoritatea cazurilor, bateriile au fost supraincalzite sau au explodat din cauza ca utilizatorii au folosit incarcatoare incompatibile. Acesta nu este un defect inerent al tigarilor electronice, orice dispozitiv (telefon, laptop etc) care foloseste o baterie litium-ion se poate supraincalzi si poate provoca un incendiu, in special atunci cand este expus la soare puternic sau alt mediu cald. De asemenea, se stie si ca nu este indicat sa folosesti alt incarcator decat cel original la orice dispozitiv electronic.

Tigarile electronice ofera fumatorilor mult prea multe beneficii pentru a nu fi luate in considerare. Una dintre aceste beneficii este siguranta crescuta atunci cand vina vorba de posibilitatea unor incendii in casa. Inainte de a aprinde urmatoarea tigara, de ce sa nu incercati si tigara electronica. S-ar putea sa gasiti in tigara electronica un substitut excelent pentru tigarile din tutun, asa cum au facut milioane de fumatori din intreaga lume.

În curs de procesare...