Noutăți :: Tot ce trebuie sa stii despre lichidul pentru tigara electronica -

Comanda telefonica: 0722.508.666

Tot ce trebuie sa stii despre lichidul pentru tigara electronica


Este deja binecunoscut faptul ca tigarile electronice sunt mult mai sigure decat tigarile traditionale. Acest fapt se datoreaza in primul rand lichidului din tigara electronica, care contine propilen glicol sau glicerina vegetala, nicotina si arome. 
 

Ce este propilen glicolul din lichidul pentru tigara electronica?
 

Majoritatea e-lichidelor au la baza propilen glicol, o substanta lichida atunci cand se afla la temperatura camerei, dar care se transforma in vapori atunci cand este incalzita. Astfel, propilen glicolul din lichidul pentru tigara electronica transfera nicotina in organism, fara sa existe un proces de ardere cum se intampla in cazul tigarilor traditionale, care emana mii de substante toxice. 
 

Exista numeroase articole negative despre pericolul pe care il reprezinta tigarile electronice, insa studiile realizate de experti au demonstrat foarte clar ca vaporizarea e-lichidelor este total inofensiva pentru organismul uman. Ultimul studiu, comandat chiar de o companie de tigari renumita pe plan international, a aratat ca inhalarea acestor aburi este la fel de sigura pentru plamani ca si inhalarea aerului. Acest lucru se intampla pentru ca propilen glicolul din lichidul pentru tigara electronica este o substanta benigna, folosita de zeci de ani in diferite industrii, printre care si cea alimentara, farmaceutica sau de ingrijire personala, iar in tot acest timp nu au fost sesizate niciodata efecte negative asupra sanatatii oamenilor. Propilen glicolul este dezintegrat de catre organism la fel ca zaharul, ajungand sa fie transformat in acid lactic, in muschi.
 

Ca orice alta substanta, propilen glicolul din e-lichide nu este bine tolerat de aproximativ 3% dintre vaperi, asa ca cel mai bun lichid pentru tigara electronica in cazul lor este cel pe baza de glicerina vegetala. Cei alergici trebuie sa selecteze foarte atent aceste e-lichide, deoarece unii producatori introduc, alaturi de glicerina vegetala, si putin propilen glicol, pentru a pune mai bine in evidenta aroma lichidului pentru tigara electronica.

 

Nicotina din lichidul pentru tigara electronica
 

Companiile producatoare de e-lichide comercializeaza produse cu doze diferite de nicotina, pentru a satisface nevoile tuturor vaperilor. Aceasta se regaseste pe etichete in procente sau in miligrame pe mililitru de propilen glicol (mg/ml). Deci, un lichid cu concentratie de 2,4% nicotina este de fapt acelasi lucru cu un lichid cu 24 mg/ml de nicotina. Ca sa-ti dai seama care este cel mai bun lichid pentru tigara electronica pentru tine trebuie sa incerci cateva tipuri, pana il gasesti pe cel care ti se potriveste cel mai bine. Cele mai multe e-lichide au concentratii de nicotina mari, medii, scazute sau chiar zero, astfel incat un fumator poate reduce treptat doza pentru a se lasa de fumat. 


Care este doza de nicotina potrivita pentru tine


Cantitatea de nicotina din lichidul pentru tigara electronica, care ajunge in corpul tau, depinde de concentratie, de cantitatea de vapori eliminati, de frecventa cu care vapezi si de cea cu care inhalezi. 

Pentru un fumator inrait, care obisnuia sa fumeze mai mult de doua pachete pe zi, recomandam e-lichide cu 24 mg/ml nicotina, iar pe cei care ajungeau la maxim doua pachete de tigari pe zi, ii sfatuim sa cumpere un lichid pentru tigara electronica de 24 mg/ml. 18 mg/ml nicotina este un nivel optim pentru fumatorii obisnuiti, pe cand 12 mg/ml constituie o varianta buna pentru cei care fumeaza tigari light. Cei care se afla la ultimul nivel al etapei de renuntare la fumat prefera e-lichide cu 6 mg/ml, pe cand cei care au reusit sa-si invinga dependenta, dar care inca au o placere in a vapa, pot consuma e-lichide cu 0 mg/ml nicotina.

 

Aromele din lichidul pentru tigara electronica


Din punctul de vedere al aromelor, nu exista cel mai bun lichid pentru tigara electronica, ci doar e-lichide preferate de fiecare vaper in parte. Magazinul Vipercig comercializeaza lichide Liqua si Dekang, cu peste 20 de arome de cea mai buna calitate, fabricate de producatori cunoscuti. Te invitam sa consulti intreaga noastra gama de produse si cu siguranta vei gasi un lichid pentru tigara electronica care sa-ti satisfaca nevoile.

În curs de procesare...