Noutăți :: 120 de specialisti in sanatate recomanda tigara electronica! -

Comanda telefonica: 0722.508.666

120 de specialisti in sanatate recomanda tigara electronica!


doctori tigari electronice

120 de specialisti din domeniul sanatatii, inclusiv pneumologi, cardiologi, experti in tratarea dependentei si oncologi, au facut un apel la Guvernul francez pentru a realiza o politica de reducere a efectelor nocive ale tutunului, bazata in intregime pe potentialul tigarilor electronice.


Scrisoarea semnata de 120 de experti in sanatate a fost facuta publica in timpul primului seminar "Vape Meet", organizat in Franta, de catre Federatia Interprofesionala (Fivape) si Asociatia Independenta a utilizatorilor de tigara electronica (Aiduce).

 

Potrivit lui Dr. Philippe Presles de la SOS Vicii, initiatorul acestei petitii pentru reducerea efectelor nocive ale tutunului, tigarile electronice sunt cu mult mai sigure decat tigarile din tutun, de asemenea mai putin periculoase decat carnea rosie, care a fost clasificata recent ca fiind potential cancerigena, de catre Agentia Internationala de Cercetare a Cancerului (IARC).

 

"De zece ani de cand sunt tigarile electronice pe piata, am avut zero cazuri de pacienti cu boli legate de utilizarea acestora si zero decese," a precizat Presles. Acesta a mai adaugat ca fumatul ucide 78.000 de francezi, in fiecare an. "Inainte sa condamnam tigara electronica, este important sa analizam cu atentie situatia."

 

In scrisoarea trimisa, 120 de semnaturi citeaza concluziile unui RAPORT realizat de Ministerul Sanatatii din Marea Britanie, care prevede ca vapatul este cu 95% mai sigur decat fumatul. Acestia au comparat, de asemenea, politica de reducere a efectelor nocive ale fumatului din Marea Britanie cu cea din Franta.

 

"Aceasta strategie de reducere a efectelor nocive ale fumatului cu ajutorul tigarii electronice, combinata cu pretul ridicat al produselor din tutun a fost un succes in Marea Britanie, unde populatia adulta care fumeaza, reprezinta doar 18% din populatia totala."

 

Pe de alta parte, in Franta, aproximativ o treime din populatie fumeaza tigari din tutun. Mai mult decat atat, studiile arata ca doua treimi din fumatori cred ca tigara electronica este mai periculoasa decat tigarile clasice, in comparatie cu doar o treime din britanici, ceea ce ilustreaza "diferenta intre cele doua puncte de vedere politice diferite." In realitate, fumatul este principala cauza de deces in Franta si in intreaga Europa, insa autoritatile nu par sa se preocupe prea tare sa educe publicul in acest sens.

 

"Fara niciun dubiu, tigarile electronice sunt incomparabil mai putin toxice decat fumatul," a declarat Laurent Liguine, specialist in tratarea dependentei la Spitalul Rennes si Laval, si unul din cei 120 de specialisti care sustin vapatul. "Si se potriveste perfect cu lupta impotriva reducerii efectelor nocive ale fumatului, pe care o sustin. Abstinenta totala este o abordare care nu mai functioneaza, in schimb trebuie sa ne concentram pe imbunatatirea starii de sanatate a pacientilor nostri. Obiectivul este de a avea o viata mai sanatoasa. Daca acest lucru implica renuntarea completa la nicotina, atunci este minunat, insa pacientul trebuie sa aiba posibilitatea de a alege. Fiind foarte interventionist este ineficient."

 

Lista semnaturilor ii include pe doctorii William Lowenstein, Anne Borgne, Alain Morel (expert in tratarea dependentei), Alain Pavie (chirurg cardiolog), Alain Marc si Espié Livartowski (oncologi), precum si multi alti experti in sanatate straini, inclusiv americani.

În curs de procesare...