Noutăți :: Tigarile electronice, cu 95% mai putin nocive decat cele cu tutun -

Comanda telefonica: 0722.508.666

Tigarile electronice, cu 95% mai putin nocive decat cele cu tutun


tigara electronica

Public Health England (PHE), din Marea Britanie, a publicat recent un studiu despre utilizarea tigarilor electronice si eficienta lor in renuntarea la fumat. Acest studiu are implicatii zdrobitoare pentru factorii de decizie politica din Marea Britanie si inverseaza punctele de vedere, pe care multi din Statele Unite ale Americii (SUA) le-ar putea avea despre vapat. PHE este o agentie guvernamentala oficiala in Regatul Unit si face parte parte din Ministerul Sanatatii.

 

Studiul a constatat ca tigarile electronice sunt cu 95% mai putin daunatoare decat tigarile traditionale si ca 99% dintre vaperi sunt fosti fumatori. Rata extrem de mare de fosti fumatori este unul dintre principalele motive pentru care Public Health England considera ca, in prezent, nu exista dovezi ca tigarile electronice actioneaza ca o modalitate de a facilita fumatul pentru copii.

 

„Avand in vedere probele actuale, nu exista nici o indoiala ca fumatorii, care trec pe tigara electronica, reduc in mod dramatic riscurile pentru sanatatea lor”, considera autorii studiului, profesorul Ann McNeill, de la Institutul de Psihiatrie, Psihologie & Neurostiinte, al Colegiului King’s, din Londra si Profesorul Peter Hajek, de la Institutul de Medicina Preventiva Wolfson, al Universitatii din Londra.

 

O perspectiva ingrijoratoare, care a iesit in evidenta in urma acestei cercetari, este faptul ca exista o perceptie in crestere conform careia tigarile electronice sunt la fel de daunatoare ca si tigarile cu tutun, in randul populatiei britanice fumatoare. Potrivit studiului, doar 44,1% dintre fumatorii din Anglia cred ca tigara electronica este mai putin daunatoare decat cea clasica. Conform PHE, aceasta conceptie profund gresita din randul fumatorilor ii opreste sa incerce cel mai eficient instrument de renuntare la fumat, care este la dispozitia lor.

 

„Noi credem ca aceasta cercetare se va dovedi o resursa valoroasa, prin explicarea riscurilor relative si a beneficiilor aduse de tigarile electronice, in ceea ce priveste reducerea efectelor nocive ale fumatului si ca un ajutor pentru renuntarea definitiva la acest viciu”, a marturisit Duncan Selbie, director executiv al PHE.

 

Noi, cei de la Vipercig, am creat produse care sunt destinate pentru fumatori. Tehnologia noastra si lichidele pentru tigari electronice comercializate reusesc sa ofere dependentilor de nicotina acel throat hit pe care il cauta mereu. Niciun alt produs de vapat nu poate reproduce experienta oferita de Vipercig!

În curs de procesare...