Noutăți :: Tigara electronica compensata de catre medicii de familie din UK -

Comanda telefonica: 0722.508.666

Tigara electronica compensata de catre medicii de familie din UK


doctori tigari electronice

De cativa ani buni, tot mai multi cercetatori din intreaga lume conduc studii prin care incearca sa demonstreze nu doar ca tigara electronica este mai putin noviva, ci si ca poate trece cu brio testul alternativei de renuntare la fumat.

Dupa ani de cercetari, medicii din Marea Britanie au ajuns la concluzia ca tigara electronica este o terapie de renuntare la fumat, fapt pentru care, de la 1 ianuarie 2016, aceasta va fi compensata de catre medicii de familie, iar oficialii din Ministerul Sanatatii din Marea Britanie prezic o cerere tot mai mare. 

Decizia de compensare a tigarilor electronice are la baza ultima cercetare, realizata in iulie 2015, conform careia tigara electronica este cu 95% mai putin nociva decat cea traditionala. Astfel, agentia de pe langa Ministerul Sanatatii din Marea Britanie a dezvoltat o politica de reducere a efectelor daunatoare ale fumatului si a luat decizia prescrierii tigarilor electronice pe baza de reteta compensata pentru toti fumatorii care vor sa renunte la viciul de a fuma. 

Conform Jane Ellison, ministrul Sanatatii din Marea Britanie, aceasta decizie nu a fost intens popularizata, din teama ca medicii de familie sa nu fie asaltati de un numar foarte mare de pacienti fumatori. Mai mult, o alta problema legata de decizie este si faptul ca „Guvernul britanic considera ca vapatul este mult mai putin daunator decat fumatul. Incurajam companiile de tigari electronice sa obtina licenta de produs medical”, precizeaza  Ellison.

National Health Service (NHS – Agentia Nationala a sistemului medical de Stat) a decis alocarea a 20 de lire sterline pentru fiecare tigara electronica compensata si inca 10 lire/saptamana pentru consumabile. Totodata, NHS se asteapta la imbunatatirea starii de sanatate a englezilor, dublata de o economie la bugetul de stat de peste 3 milioane de lire sterline/an.

In prezent, in Marea Britanie exista o comunitate de vaperi de peste 1.5 milioane de persoane, insa pana la sfarsitul lui 2016 se asteapta o triplare a acestui numar, mai ales datorita deciziei de a compensa tigara electronica, care este oricum mai putin costisitoare decat un pachet de tigari de tutun, in medie, intre 10-15 lire/pachet, in functie de brand.

In Scotia este interzis fumatul in zonele deschise ale spitalelor, ca urmare a deciziei luate de 5 comisii de sanatate privind interzicerea utilizarii tigarii electronice in curtile spitalelor. Decizia acestora vine dupa ce au existat dovezi palpabile conform carora aceste dispozitive electronice pot ajuta de la limitarea pana la renuntarea la fumat. 

In aprilie 2015, in Scotia, fumatul fusese interzis in spitale, centre de sanatate si cabinete de famile, iar 13 comisii de sanatate au avut dreptul de a alege daca permit vapatul in spatiile deschise ale acestor locatii. Acum, dupa prezentarea dovezilor conform carora tigara electronica este mai putin nociva si ii pot ajuta pe scotieni sa renunte la fumat, 5 din cele 13 comisii au hotarat sa permita vapatul in zonele auxiliare ale spitalelor. 

Asadar, ti-am prezentat fapte si cercetari reale despre beneficiile tigarii electronice. Tigara electronica Vipercig este cel mai bun remediu pentru a scapa, o data pentru totdeauna, de viciul fumatului. Incearca-o acum si descatuseaza-te de viciu. Iti oferim tigari electronice de calitate premium, la cel mai bun pret de pe piata, plus sfaturi autorizate pentru ca experienta vapatului sa fie una noua, rafinata si, usor, usor, sa renunti la fumat. Incepe-ti anul 2016 cu o schimbare pentru sanatatea ta. 

În curs de procesare...