Noutăți :: Tigara electronica, cea mai buna metoda de renuntare la fumat -

Comanda telefonica: 0722.508.666

Tigara electronica, cea mai buna metoda de renuntare la fumat


Renuntarea la viciu este un proces indelungat pentru orice fumator. “Pofta” de nicotina, impreuna cu obiceiul de a duce ceva la gura sunt principalele motive pentru care renuntarea la fumat nu este doar   greoaie, ci pentru multi, un proces de-a dreptul imposibil.
 

Insa poti fi ajutat cu o tigara electronica! Scopul acestui dispozitiv este de a furniza cantitatea de nicotina necesara pentru a rezista tentatiei de fuma, iar cu timpul, aceasta sa dispara definitiv. Desi in ultimii ani s-au inmultit studiile asupra efectelor tigarii electronice, multe dintre ele au ajuns la acelasi rezultat – tigara electronica chiar te poate ajuta sa renunti la fumat.
 

Cel mai nou studiu, realizat de o echipa de cercetatori de la University College Londra, coordonata de West R, Brown J, Beard E,  a fost intitulat “Studiu kit fumatori”. 
 

Descoperirea principala a acestui studiu este legata de faptul ca o cantitate dozata de nicotina, cum este cea data de tigarile electronice, chiar ajuta la renuntarea la fumat. Studiul lor s-a desfasurat pe mai multi ani, pe 20 de voluntari, fapt care a stabilit urmatoarele indicative privind renuntarea la fumat:
 

- 4,6% in 2011 (prag minim)

- 6,2% in 2012

- 6,1% in 2013

- 8,7% in primul semestru din 2014.
 

Nu e de mirare ca Marea Britanie a proliferat compensarea tigarilor electronice, ca urmare a acestui studiu. Cumulate, aceste date sugereaza ca raspandirea tigarilor electronice in randul fumatorilor din Marea Britanie a crescut numarul de fosti fumatori.
 

Concluziile specialistilor:
 

West R., coordonatorul experimentului sugereaza ca “tigarile electronice intaresc motivatia de a renunta la fumat”.
 

Brown J sustine ca “o tigara electronica ar putea contribui la o reducere a numarului de fumatori crescand rata de succes a renuntarii la fumat”.
 

Spre deosebire de tigarile cu tutun, care contin peste 4000 de substante cancerigene, cele electronice sunt realizate din materiale sigure, de calitate, iar accesoriile si consumabilele respecta cele mai inalte standarde de siguranta si calitate la nivel global. 
 

Medicii din Franta au fost primii care au constatat ca „o tigara electronica este alternativa care nu consuma prea multi bani, iar efectele sale au fost demonstrate clinic prin studii pe esantioane de peste 20.000 de  oameni”. Drept completare, mai admit ca „plasturii cu nicotina au o eficienta de doar 7 pana la 9%, pe cand tigara electronica are una de la 45 la 60%, pentru că nicotina este livrata in cantitati bine proportionate care scad, cu timpul, nevoia de a fuma”.
 

Concluziile studiului condus de cercetatorii de la University College Londra au fost confirmate si in alte tari. Astfel, tigara electronica a devenit un instrument puternic de renuntare la fumat. 
 

Dr. Polosa, in cadrul studiului realizat pentru  BMC Public Health a analizat randamentul tigarilor electronice din generatia a doua, de mare putere. Pentru asta, el a selectat 50 de voluntari fumatori inraiti care tot ce isi doreau era sa renunte la fumat. Fiecare dintre ei a primit tigari electronice de tip Ego cu clearomizoare si lichide pentru tigara electronica. In 6 luni de la demararea studiului, acesta a observat urmatoarele rezultate:
 

- o reducere de peste 50% a numarului de tigari fumate la 30 % din participantii la studiu

- consumul mediu de tigari a coborat de la 25 buc./zi la 6 buc./zi

- 14% din subiectii cercetati au redus cu 80% numarul mediu de tigari fumate zilnic

- in 6 luni, 66% din participanti au reusit sa renunte complet la fumat sau sa reduca cu peste 50% numarul de tigari fumate zilnic. 


Astfel, noile modele de tigari electronice puternice dotate cu acumulatori mari si clearomizoare de capacitate extinsa reusesc sa ajute doua treimi din fumatorii care doresc sa scape de acest viciu.

 

O tigara electronica de calitate chiar te ajuta sa renunti la fumat


In primul rand, pentru ca vaporii contin o cantitate bine controlata de nicotina si un mix de glicerina vegetala si propilen glicol. Niciuna din aceste substante nu este cancerigena.
 

Apoi beneficiile unei tigari electronice continua:
 

1. Vaporii de tigari electronice contin nicotina, nu si alte toxine – cativa cercetatori de la  Universitatea Sorbona au analizat vaporii pasivi generati de fumatorii de dispozitive electronice. Vaporii rezultati se disperseaza, in medie, in 11 secunde fata de fumul de tigara care persista pana la 20 de minute. Concluzia studiului a fost ca fumatul pasiv in cazul tigarilor electronice reprezinta un risc neglijabil pentru sanatatea publicului. 

 

2. Tigarile electronice nu afecteaza rigiditatea arteriala – cercetatorii de la Centrul Cardiac Onassis din Grecia au comparat, in cadrul unui studiu, efectul tigarilor traditionale cu cel al tigarilor electronice asupra functiilor inimii. Daca fumatul de tigari cu tutun  pericliteaza integritatea sistemului vascular, vaporii generati de tigari electronice nu au generat nicio schimbare in functiile aortei. 
 

3. Tigarile electronice pot ajuta atat fumatorii actuali, cat si pe cei care s-au lasat de fumat
 

4. Lichidele din tigarile electronice nu afecteaza sanatatea inimii 

 

5. Tigarile electronice nu au nici un impact asupra oxigenarii inimii

 

6. Ingredientele din lichidele folosite pentru tigarile electronice nu afecteaza sanatatea - prof. Igor Burstyn (Universitatea Drexel) a condus un studiu despre elementele chimice ce apar in compozitia lichidelor. El a demonstrat ca existenta unor cantitati mari de formaldehida, nitrozamine si dietilen glicol in vaporii tigarilor electronice sunt neintemeiate.

 

7. Trecerea la consumul de tigari electronice imbunatateste sanatatea - cercetatorii de la Universitatea Alberta (SUA) au condus un studiu privind efectele consumului de e-tigari asupra sanatatii. Rezultatele evidentiaza ca peste 91% din fumatorii de tigari electronice au avut o imbunatatire a starii generale de sanatate. Peste 97% dintre subiectii analizati au scapat definitiv de tusea tabacica cronica.

 

8. Tigarile electronice sunt eficiente - Universitatea din Catania a masurat gradul de eficienta a tigarilor electronice ca si mijloc de renuntare la fumat. Peste 75% dintre participantii la studiu au renuntat complet sau partial la tigarile traditionale, un procent este mult mai mare decat utilizarea plasturilor sau a inhalatorilor cu nicotina (de aproximativ 10%).

În curs de procesare...