Noutăți :: Ce se intampla cu tigarile electronice la nivel european din 20 mai -

Comanda telefonica: 0722.508.666

Ce se intampla cu tigarile electronice la nivel european din 20 mai


Tigara electronica constituie, la ora actuala, cea mai eficienta cale de a te lasa de fumat si cea mai sanatoasa modalitate de a-ti satisface in continuare dependenta de nicotina. Conform studiilor in domeniu, acest dispozitiv este cu 95% mai putin nociv decat o tigara cu tutun, iar lichidul pentru tigara electronica contine nicotina in diferite concentratii, pe care le poti scadea treptat pana la zero, reusind astfel sa scapi de acest viciu. 
 

Milioane de fumatori din intreaga lume care folosesc cu succes tigarile electronice au format comunitati pe internet. Cu totii vor fi afectati de noile regulamente in domeniu, care vor fi adoptate in intreaga comunitate europeana, incepand cu 20 mai 2016. Masurile sunt de fapt o actualizare a Directivei Produselor de Tutun, adoptata de Uniunea Europeana in 2001, iar ele au rolul de a standardiza cantitatea de elichide, dar si concentratia acestora. In plus, noile regulamente vor afecta si felul in care tigarile electronice vor fi fabricate si comercializate.
 


Cum se modifica vapatul in intreaga Europa:
 

1. Lichidul pentru tigara electronica trebuie sa fie comercializat in sticlute de 10 ml. In prezent, nu exista limitari legate de recipientele in care se vand elichidele, insa masurile adoptate incepand cu 20 mai prevad ca acestea sa fie de 10 ml, prin urmare cele de 30 de ml sau de 100 de ml vor iesi de pe piata. Avand in vedere ca vaperii nu vor mai putea cumpara cantitati mari de lichid, acestia vor trebui sa aloce un buget mai mare pentru a-si satisface aceasta placere.
 

2. Lichidul pentru tigara electronica va fi contine maximum 20 mg de nicotina. Pana acum, concentratia maxima era de 24 de mg de nicotina.
 

3. Clearomizoarele vor fi de maxim 2 ml, iar acestea trebuie sa aiba un mecanism care sa asigure reumplerea cu lichid pentru tigara electronica, fara sa existe probleme de scurgere.
 

4. Accesul copiiilor la produsele destinate vapatului trebuie sa fie limitat. Datorita popularitatii din ce in ce mai mari a tigarilor electronice, producatorii trebuie sa aiba in vedere siguranta copiilor si sa creeze tigari electronice si elichide care sa nu poata fi folosite sau ingurgitate accidental de catre cei mici.
 

5. Tot producatorii din aceasta industrie sunt obligati sa asigure informatii transparente si detaliate despre fiecare produs pe care il vand pentru guvernul din tara in care isi desfasoara activitatea.
 

6. Ambalajele tigarilor electronice si ale elichidelor trebuie sa contina avertismente legate de riscurile la care se supun utilizatorii, la fel ca si in cazul tigarilor cu tutun.
 

7. Vedetele nu vor mai putea face reclame la tigari electronice, iar companiile nu vor mai putea sustine in campaniile publicitare ca vapatul este mai sanatos decat fumatul. In plus, nu vor mai putea fi oferite mostre gratuite.

 

Cu aceasta directiva, UE si-a exprimat dorinta de a reglementa calitatea si siguranta tigarilor electronice, pentru beneficiul consumatorilor. Cu toate acestea, masurile adoptate nu fac altceva decat sa limiteze accesul la aceste produse. Mai mult decat atat, reglementarile introduse vor afecta negativ preturile, acestea fiind unul dintre motivele principale pentru care fumatorii aleg tigara electronica. 

În curs de procesare...