Noutăți :: Tigara electronica reduce cu 21% decesele provocate de fumat -

Comanda telefonica: 0722.508.666

Tigara electronica reduce cu 21% decesele provocate de fumat


tigara electronica fumat

Potrivit unul studiu realizat de National Institute on Drug Abuse, National Cancer Institute si Cancer Intervention and Surveillance Modeling Network, tigara electronica are un impact pozitiv pentru sanatatea publica, in special in randul persoanelor nascute dupa 1997.

 

„Dovezile recente obtinute de noi arata ca numarul persoanelor care folosesc tigara electronica a crescut semnificativ, in timp ce numarul de adolescenti si tineri care fumeaza a scazut considerabil”, a declarat autorul principal al studiului, David Levy de la Georgetown Lombardi Comprehensice Cancer.

 

Studiul a fost publicat in jurnalul Nicotine and Tobacco Research si a analizat si descris tipare ale consumului de nicotina, realizate pe baza datelor nationale. Studiile anterioare s-au folosit de date locale, care ar putea sa contina tipare de consum diferite si care nu sunt neaparat reprezentative pentru intreaga tara.  Studiul a comparat adolescentii care folosesc tigara electronica, dar care altfel nu ar fi consumat produse ce contin nicotina, cu cei care vapeaza si ar fi fumat oricum tigari clasice. Atunci cand ambele categorii sunt studiate, exista mai multe sanse ca rezultatele studiului sa fie concludente.

 

Dupa ce au analizat datele obtinute, cercetatorii au descoperit ca tigara electronica prezinta un numar semnificativ de beneficii, mai ales pentru cei ce renunta complet la fumat dupa ce au trecut la tigara electronica. 

 

„... avem convingerea ca cifrele estimate pe care le-am obtinut  sunt cele mai relevante de pana acum ”, a afirmat David Abrams, director executiv al Schroeder Institute of Tobacco Research and Policy Studies at the Truth Initiative.

 

Majoritatea studiilor efectuate anterior considera ca orice persoana care a vapat in ultimele 30 de zile are statutul de utilizator de tigara electronica. Astfel, in aceasta categorie pot fi incluse persoane care au vapat o data sau de doua ori, la un eveniment.

 

„Pe noi nu ne preocupa studierea acestor persoane. Noi am incercat sa ne formam o idee in privinta numarului de persoane care folosesc tigara electronica in mod uzual”, a declarat David Levy.

 

Eficienta tigarii electronice atunci cand este folosita ca terapie de inlocuire a fumatului este considerabil mai mare decat cea a plasturilor, gumelor, sprayului nazal si inhalatoarelor cu nicotina de pe piata. In comparatie cu aceste tratamente, tigarile electronice pot cu adevarat sa satisfaca pofta unui fumator prin livrarea de nicotina intr-un mod asemanator  tigarilor cu tutun.  

 

Organizatia Mondiala a Sanatatii estimeaza ca peste un miliard de oameni vor muri in secolul 21 din cauza fumatului, asadar este nevoie de o revizuire urgenta a masurilor clasice antifumat si de includerea tigarii electronice pe lista terapiilor pentru renuntarea la acest viciu. 

 

Acest studiu intareste convingerea ca tigarile electronice au un potential de neegalat de a reduce impactul negativ al fumatului asupra sanatatii publice, reducand doar pana in prezent decesele cauzate de fumat cu 21%.

În curs de procesare...