Noutăți :: Cum sa iti alegi lichidul pentru tigara electronica -

Comanda telefonica: 0722.508.666

Cum sa iti alegi lichidul pentru tigara electronica


Daca esti nou in lumea vapatului, e ceva firesc sa te simti coplesit de oferta variata de lichide pentru tigara electronica. Exista sute de producatori de e-lichide, de la cei care le fac in propria casa pana la corporatii multinationale. Care e cea mai buna alegere pentru tine? Iata cateva lucruri de care sa tii cont atunci cand iti alegi un lichid pentru tigara electronica:

PG sau VG?

Lichidul pentru tigara electronica e compus dintr-o baza de propilen glicol (PG) sau glicerina vegetala (VG) care contine nicotina, la care se adauga arome. PG-ul si VG-ul au caracteristici si avantaje usor diferite, asa ca este foarte important sa intelegi cum afecteaza fiecare in parte experienta vapatului.

Caracteristicile PG-ului

PG-ul este unul din cele mai utilizate ingrediente, mai ales in industria alimentara. Este aprobat de Ministerul Sanatatii si este considerat o substanta sigura, ce nu pune in pericol sanatatea in vreun fel. PG-ul are o densitate mai mica si este insipid, fiind cunoscut in lumea vapatului ca oferind un throat hit excelent, foarte asemanator tigarilor clasice. Pentru ca nu are nici un gust, nu afecteaza deloc calitatea aromei din elichide, iar oamenii il asociaza adeseaza cu elichide cu gust si arome intense. De asemenea, densitatea mica previne depunerile de reziduri pe atomizor, asa cum se intampla la lichidele VG.

Pe de alta parte, PG-ul nu produce vapori atat de grosi si abundenti ca VG-ul. Un procent foarte mic din populatie poate avea reactii alergice slabe la propilen glicol, fiind fortati de imprejurari sa foloseasca lichide pe baza de glicerina vegetala.

Caracteristicile VG-ului

La fel ca PG-ul, glicerina vegetala este aprobata de Ministerul Sanatatii si este considerata sigura. De asemenea, de cele mai multe ori este de provenienta naturala, fiind obtinuta din uleiuri vegetale sau plante. Datorita faptului ca VG-ul este mai vascos, aceasta produce vapori mai densi decat lichidele pe baza de PG.  Vascozitatea acesteia presupune, de asemenea, si o mentenanta mai frecventa a dispozitivului cu care se vapeaza.

Spre deosebire de PG, care este inodor si insipid, glicerina vegetala lasa un gust usor dulceag la vapare care poate influenta sau nu gustul final al e-lichidului cu aroma, asadar nu e atat de precisa precum PG-ul in privinta aromei.

Ce proportie PG/VG e cea mai buna?

Vei gasi lichide pentru tigara electronica cu diferite proportii PG/VG – 50/50, 60/40, 80/20 si 100% PG sau VG. Daca sunt mai importante aroma si throat hit-ul pentru tine, un lichid cu o proportie mai mare de PG te va satisface mai mult. Daca preferi mai multi vapori si un vapat mai light in ceea ce priveste throat hit-ul, atunci VG-ul este o alegere mai buna.

În curs de procesare...