Noutăți :: Cum sa iti alegi primul lichid pentru tigara electronica -

Comanda telefonica: 0722.508.666

Cum sa iti alegi primul lichid pentru tigara electronica


Te-ai hotarat, in sfarsit, sa incerci tigara electronica? Felicitari! Bine ai venit in lumea vaperilor! Unul din aspectele cele mai placute la tigara electronica sunt aromele. Dar cum te poti hotari pe care sa o alegi? Desi poate parea complicat la inceput, odata ce intelegi niste principii de baza, totul devine foarte simplu. Citeste mai departe pentru a afla tot ce ai nevoie sa stii in materie de lichide pentru tigara electronica.

Lichidul pentru tigara electronica este compus din numai 4 substante: VG, PG, arome si nicotina. 

PG sau propilen glicolul este o substanta folosita de zeci de ani in industria alimentara ca indulcitor si conservant. VG sau glicerina vegetala este, de asemenea, folosita in industria alimentara si farmaceutica de foarte mult timp. 

Aproape toate lichidele pentru tigara electronica contin ambele substante, in proportii variabile. Vei vedea adesea pe eticheta sticlutelor de e-lichide informatii de genul “80PG/20PG”, reprezentand proportia acestor doua substante din componenta e-lichidului. De exemplu, 80PG/20VG inseamna ca e-lichidul contine 80% PG si 20% VG. “High VG” inseamna ca e-lichidul contine peste 50% VG, iar “Max VG” semnifica faptul ca e-lichidul contine 100% VG, si niciun pic de PG. 

 

Ce diferenta este intre aceste substante si cum se resimt diversele lor proportii in experienta vapatului?

Lichidele pentru tigara electronica cu concentratie mai mare de PG ofera un throat-hit mai pronuntat, imitand mai fidel experienta fumatului, in timp ce e-lichidele cu baza preponderent VG sunt mai vascoase si ofera un throat-hit mai bland, oferind, in schimb, vapori mai densi si mai abundenti.

 

Ce concentratie de nicotina trebuie sa aiba lichidul pentru tigara electronica?

Nicotina din e-lichide se masoara in miligrame per mililitru, concentratia acesteia in e-lichide fiind comercializata in mai multe trepte: 0 mg, 3 mg, 6 mg, 12 mg si 18 mg. Daca folosesti un dispozitiv de tip mouth-to-lung, asa cum sunt majoritatea tigarilor electronice pentru incepatori, poti alege orice concentratie de nicotina. In schimb, daca folosesti un Mod si inhalezi direct in plamani, este recomandat sa vapezi e-lichide care au o concentratie de nicotina de maxim 6 mg, altfel exista sanse mari sa izbucnesti intr-o criza de tuse sau sa ametesti de la supradozajul de nicotina. 

 

Cum aleg o aroma pentru lichidul de tigara electronica?

Exista o diversitate atat de mare de arome pe piata de e-lichide incat este imposibil sa nu gasesti ceva care sa ti se potriveasca. 

Exista e-lichide cu arome de tutun, mentolate, de fructe, cafea, cola sau chiar de prajituri! Cel mai recomandat este sa incerci un e-lichid a carui aroma te atrage si apoi sa experimentezi gradual pentru a-ti descoperi gusturile in materie de e-lichide. 

Nu in ultimul rand, cumpara intotdeauna e-lichide de la un producator autorizat, pentru a evita experientele neplacute. In acest sens, iti recomandam lichidele Liqua, acestea fiind de calitate premium si avand o diversitate mare de arome.

 

În curs de procesare...