Noutăți :: Tigara electronica nu afecteaza inima - studiu -

Comanda telefonica: 0722.508.666

Tigara electronica nu afecteaza inima - studiu


tigara electronica nu afecteaza inima

O echipa de cercetatori ai Centrului de Chirurgie Cardiaca Onassis din Atena a facut publice, in cadrul reuniunii anuale a Societatii Europene de Cardiologie, rezultatele unui studiu efectuat pentru a vedea daca exista vreo legatura intre problemele cardiace si utilizarea tigarilor electronice. Studiul a fost efectuat pe 20 de fumatori de tigari obisnuite din tutun si 22 de utilizatori de tigari electronice. Persoanele fumatoare au fost testate dupa ce au fumat o singura tigara din tutun, iar acestia au suferit schimbari ale ritmului cardiac dar si cresteri ale tensiunii arteriale. Utilizatorii de tigari electronice au fost analizati dupa ce astia au vapat tigara electronica timp de 7 minute, rezultatul fiind unul pozitiv - neexistand nici o schimbare semnificativa a functiilor inimii in acel timp.

Coordonatorul studiului de la Atena, doctorul Konstantinos Farsalinos a declarat ca, "Avand in vedere pericolele extreme asociate cu tutunul, datele disponibile pana in prezent sugereaza ca tigara electronica este mai putin daunatoare decat tigarile din tutun, iar inlocuirea celor din tutun cu aceasta poate duce la imbunatatirea sanatatii."

Conform studiului, nicotina prezenta in vaporii de la tigara electronica este absorbita intr-o rata mult mai mica comparativ cu nicotina din fumul de tutun, daca tinem cont de nivelurile mici de toxicitate, a adaugat doctorul Farsalinos. Totodata, acesta a mai precizat si faptul ca nu s-au gasit urme de nitrozamine in e-tigari.

Asa cum am afirmat de nenumarate ori, tigarile electronice, chiar si cele cu e-lichid care nu contine nicotina, ii ajuta intr-adevar pe cei care au probleme psihologice legate de renuntatul la fumat. Tigarile electronice imita perfect experienta fumatului, fara producerea fumului sau scrumului si fara sa afecteze atat propria sanatate cat si a persoanelor din jur.

Cu cat apar mai multe studii legate de tigara electronica, cu atat este mai bine pentru persoanele fumatoare din intreaga lume si pentru sanatatea publica.

În curs de procesare...