Noutăți :: Nicotina inofensiva care te ajuta sa slabesti - studiu -

Comanda telefonica: 0722.508.666

Nicotina inofensiva care te ajuta sa slabesti - studiu


nicotina inofensiva din tigara electronica te poate ajuta sa slabesti

O problema, atunci cand vine vorba despre tigarile electronice este ca, desi exista numeroase studii pe termen scurt care demonstreaza ca acestea sunt mult mai sigure decat tigarile obisnuite din tutun, pe termen lung nu exista mai deloc studii. Din ce cauza? Datorita faptului ca tigarile electronice sunt produse care au fost inventate cu 10 ani in urma si au devenit populare abia in ultimii trei ani, tocmai din aceasta cauza nu s-au putut efectua studii pentru a vedea care sunt efectele pe termen lung. Cu toate acestea, chiar daca nu exista studii pe termen lung realizate exact pe tigara electronica, exista studii care au legatura cu aceste dispozitive anti-fumat si care ne pot ajuta sa intelegem mai bine efectele pe termen lung.

Un studiu realizat in anul 1996 de catre o echipa de cercetatori din Norvegia ne dezvaluie efectele pe termen lung ale inhalarii de nicotina. Waldum et Al a inchis sobolani intr-o camera in care a pompat nicotina cate 20 de ore pe zi, 5 zile pe saptamana, timp de doi ani. Waldum et Al a ajuns la concluziile urmatoare: nu a existat nicio crestere a tumorilor iar rata de deces nu s-a modificat.

Cu toate acestea, sobolanii au pierdut din greutate. Cercetatorii concluzionand: "Studiul nostru ne demonstreaza ca nu exista niciun efect nociv provocat de nicotina, atunci cand aceasta este administrata in forma pura prin inhalare."

Intr-un articol aparut in revista Science, cercetatorii de la Universitatea Yale descriu un experiment pe sobolani, prin care au constatat ca nicotina activeaza neuronii pentru a trimite semnale organismului ca a mancat suficient. Lucrul acesta ne face sa credem ca e-tigara cu nicotina are un avantaj din punctul acesta de vedere. Aceste cercetari sunt folosite in momentul de fata de oamenii de stiinta pentru a dezvolta noi medicamente care sa ii ajute pe cei cu probleme de greutate.

Este foarte probabil ca multi dintre voi sa va ganditi ca aceste studii poate nu ar avea aceleasi rezultate daca ar fi executate pe oameni, ei bine, exista o serie de motive pentru care testele se realizeaza pe sobolani.

O sa vi se para foarte curios dar si interesant in acelasi timp sa aflati faptul ca sobolanii sufera de aceleasi boli ca si noi si au:

- organe similare

- un plan al corpului asemanator

- sistemul nervos care lucreaza la fel

- aceeasi fiziologie

- chimia corpului care lucreaza asemanator

- sistemul nervos care lucreaza asemanator

- reactioneaza in moduri asemanatoare in cazul unor leziuni sau infectii

 

Cum sobolanii nu traiesc la fel de mult ca si noi, oamenii, nu trebuie sa asteptam decenii pentru a vedea efectele asupra sanatatii lor. In timp ce unii oameni de stiinta ar putea prefera sa vada aceleasi rezultate la oameni, nu suntem de parere ca ar fi posibil sa tii un om timp de doi ani intr-o camera in care sa pompezi nicotina pentru verificarea acestui lucru.

Prin urmare, nicotina nu reprezinta un pericol pentru fumatorii care utilizeaza tigara electronica cu e-lichid ce contine nicotina, chiar daca aceasta este inhalata in stare pura. Din contra, nicotina ne-ar putea ajuta sa ne mentinem greutatea si, de ce nu, chiar sa mai renuntam la cateva kilograme in plus.

În curs de procesare...